Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:42:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Copos s-a hotărât să se retragă de la Rapid, fiind dispus să cedeze clubul pentru un leu


25 decembrie 2011

george-coposOmul de afaceri George Copos a anunţat pe blogul său că a hotărât să se retragă de la Rapid, fiind dispus să cedeze cota sa de 99,97 la sută din acţiunile clubului pentru un leu, în urma scndalului izbucnit în legătură cu partida FC Vaslui - Rapid.

Formaţia Rapid a învins, în deplasare, scor 3-2 (2-1), echipa FC Vaslui, în etapa a XVIII-a, prima a returului, în ultimul meci al Ligii I din 2011.

"Ieri mi-a fost dat să văd ceea ce nu îmi aduc aminte să fi văzut vreodată: un meci al Rapidului care a început într-o atmosferă de suspiciune, generată de acuze nicicum dovedite şi care s-a arătat în final a fi condimentat cu toate nelegiuirile care pot exista într-un joc de fotbal, produse de un arbitraj care îşi propune să distrugă spectacolul: de la eliminări absolut gratuite (Deac) până la penaltiul evident dar neacordat (Teixeira). Ceea ce am văzut aseară la meciul Vaslui - Rapid este o întâmplare din altă lume, care nu e a mea şi în care nu mă mai regăsesc. Nu mă mai ţin nervii să cred că practic un anume sport care, de fapt, este un altul, cu reguli pe care nu le cunosc. Pentru mine personal relaţia afectivă cu fotbalul s-a încheiat aseară. Cu gustul dulce al unei victorii mari, peste care se aşează gustul amar al unei lumi fotbalistice profund pervertite, am luat decizia să închei şi relaţia formală cu fotbalul.

El le-a mulţumit antrenorilor şi jucătorilor pentru faptul că echipa se află într-un dintre cele mai faste perioade din istoria sa şi a promis că va rămâne "cu sufletul" alături de acest club: "Mulţumesc staff-ului tehnic şi lui Răzvan Lucescu în special pentru modul în care au gestionat pregătirea echipei, care se află acum într-una din cele mai faste perioade ale sale. Mulţumesc echipei pentru tot, pentru victorii şi pentru speranţe, pentru vise şi pentru realizări. Mulţumesc suporterilor, celei mai frumoase galerii de la noi, pentru că au stat mereu alături de Rapid. Regret că nu am putut face multe pentru ei dar ........ asta a fost ! Cu toate că voi pleca, dragostea mea faţă de Rapid rămâne veşnic vie şi voi fi mereu, cu sufletul, alături de club"

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, susţine că jucătorii echipei sale, Lucian Sânmărtean, Nemanja Milisavljevici şi Jivko Milanov au fost sunaţi de preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, înaintea meciului direct, promiţându-le transferuri la gruparea giuleşteană şi la echipe din Rusia. Conducerea FC Vaslui a sesizat comisiile LPF şi a menţionat şi în raportul observatorului jocului de marţi seara această tentativă de corupţie. Porumboiu îşi acuză proprii jucători de blat şi solicită victoria la masa verde cu 3-0 a partidei cu Rapid, precum şi retrogradarea formaţiei giuleştene.

De partea cealaltă, Constantin Zotta, care înainte de a fi instalat la Rapid a activat câteva luni în funcţia de director general la FC Vaslui, a recunoscut că a trimis câteva mesaje de felicitare unor jucători ai formaţiei moldovene după anumite meciuri, dar dezminte faptul că le-a promis transferuri la alte echipe.

În urma acestui scandal, Adrian Porumboiu a anunţat că intenţionează să se retragă de la FC Vaslui, afirmând că va ceda formaţia gratis Consiliului Local. "Mai am un pic şi devin dobitoc dacă merg mai departe cu FC Vaslui. Nu numai că am gândul acesta, dar a şi prins rădăcini. E o idee care va deveni realitate într-un timp relativ scurt. O să las echipa la Consiliul Local. Nu o să-i coste nimic. Dau totul gratis", a declarat Porumboiu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro