Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:15:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Euro 2012 doar la TVR


16 iunie 2012

euroa2012Directorul general interimar al SRTV, Radu Călin Cristea, numit în urmă cu câteva zile în funcţie, a declarat într-o conferinţă de presă că Televiziunea Română a rupt contractul cu Dolce Sport şi că toate meciurile de la Euro 2012 vor fi transmise doar de postul public.

Radu Călin Cristea a explicat motivele pentru care contractul a fost rupt.

"Termenele de plată au fost depăşite. Suma de 500.000 de euro + TVA, ce trebuia plătită la 15.04.2012, a fost achitată cu o depăşire de 17 zile. Suma de 550.000 de euro + TVA, ce trebuia plătită pînă la 10.06.2012 nu a fost achitată pînă acum. Astfel, SRTV interzice SC Romtelecom difuzarea competiţiei sportive Euro 2012, întrucît desfăşurarea acesteia e ulterioară depăşirii scadenţei.

Românii vor putea vedea de acum toate meciurile de la Euro numai pe TVR. Dacă Dolce TV nu se va conforma notificării trimise, vom muta acest litigiu în justiţie.

Nu înţeleg de ce fosta conducere a televiziunii publice nu s-a folosit de încălcarea de către Dolce a acestor clauze contractuale. Dacă descopereau acest paragraf, puteau rezilia contractul, iar românii vedeau toate meciurile doar pe TVR.

Îmi cer scuze în numele angajaţilor pentru starea de incomoditate creată românilor. Mă bucur că măcar am reuşit să reparăm ce au stricat alţii iar românii plătitori de impozite tv către televiziunea publică îşi revin în drepturile lor normale şi fireşti.

Noi muncim la această notificare de aproximativ trei zile. Am fost sunat mai devreme de Vlad Enăchescu (n.r. directorul general Dolce Sport), care a încercat să-mi explice ceva într-o formulă foarte alambicată, a solicitat o încheiere pe cale amiabilă a situaţiei, dar eu nu văd ce soluţie s-ar putea găsi. Aici s-a terminat dialogul cu el", a declarat directorul general interimar al SRTV, Radu Călin Cristea, potrivit gsp.ro.

Aşadar, partidele din această seară, Ucraina - Franţa şi Suedia - Anglia, vor fi transmise de TVR 1.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro