Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:27:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştiul a fost capitala gimnasticii ritmice


8 octombrie 2012

Între 5 şi 7 octombrie 2012 s-au desfăşurat la Ploieşti, în sala „Leonard Doroftei” a Clubului Sportiv Municipal, Campionatele Naţionale pe Echipe, Individual şi Ansambluri pentru Junioare şi Senioare la gimnastică ritmică, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea campioanelor naţionale pe echipe, individual şi obiecte la categoriile prejunioare, junioare şi senioare şi ansambluri cu 5 cercuri la categoria junioare.

Peste 120 de gimnaste de la 14 cluburi din ţară au poposit, timp de patru zile, în oraşul lui Caragiale căutând să ofere publicului ploieştean o competiţie care să aducă frumuseţe şi bucurie în sufletele tuturor. Harta gimnasticii ritmice româneşti a cuprins cluburile CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constantă, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS-CSS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Braşov, CS “Ritmic Gym Trend” Constantă, CSU Oradea, CS Ritmică Bucureşti, CSS Reşita şi CSM Ploieşti.

Primele două zile de concurs au fost adevărate maratoane competiţionale, concurentele întrecându-se, pe parcursul a 12 ore, la trei categorii şi patru obiecte pentru titlurile de campioane la individual sau cu echipa dar şi pentru calificările în finalele pe obiecte de duminică.

Concursul categoriei pre-junioare a aşezat echipa CSM Ploieşti pe locul IV dintr-un total de nouă echipe înscrise la start. Un rezultat foarte bun obţinut de echipa ploieşteana formată din Cesima Nechifor (care, în ciuda faptului că a fost accidentată a punctat cel mai mult pentru echipă), Sofia Wiederman, Iulia Chirvasa (vicecampioana naţională cu echipa de junioare mici în 2011 şi 2012, acum la prima participare în cadrul acestei categorii şi Adriana Creţu). Pe locurile I, ÎI şi III s-au situat echipele CS Anghel Saligny Iaşi, LPS Bistriţa şi CSM Arad.

 

Duminica a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste la fiecare categorie şi la fiecare obiect s-au întrecut pentru titlurile supreme la cerc, minge, măciuci şi panglica. CSM Ploieşti a fost reprezentat de Cesima Nechifor în două finale, la măciuci şi panglica. Doar trei zecimi i-au lipsit micuţei gimnaste să urce pe podium la exerciţiul cu măciuci, obţinând în final locul IV iar la panglica locul VII.

Îndelung aplaudate au fost şi demonstraţiile prezentate de Iulia Chirvasa şi Livia Harcan (CSM Ploieşti), publicul urmărind două varianţii de balet din Fântâna din Bakhchisaray pe muzica de Boris Asafiev şi Don Quijote de Ludwig Minkus.

Arbitrajul Campionatelor Naţionale a fost supervizat de o brigadă de control alcătuită din arbitrele internaţională FIG Lydia Vinogradna – Ucraina, Marinela Jipa – România, de directorul tehnic Ileana Iakob şi de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, dna. Irina Deleanu.

Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome, echipament sportiv şi obiecte de gimnastică ritmică din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

Valoare premiilor acordate de Primăria  Ploieşti s-a ridicat la la suma de 10.000 lei.

Rezultatele integrale ale concursului vor putea fi accesate pe site-ul oficial al Federaţiei Romane de Gimnastică Ritmică, www.frgr.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro