Vineri, 29 martie 2024 - 1:18:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rapid bate Petrolul şi revine în lupta pentru titlu/ Vezi rezultatele etapei


12 martie 2012

petrolulDeşi a jucat mai slab decât în etapa trecută, cu U Cluj, când a remizat, Giuleştiul continuă să stea în coasta lui Dinamo şi a CFR-ului, animând lupta la vârf.

În primele 10 minute ale partidei de aseară, galeria Rapidului a fost mai activă decât toţi cei 11 jucători trimişi pe teren de Răzvan Lucescu. Bucureştenii au fost înghesuiţi, blocaţi şi hărţuiţi permanent de "lupii" prahoveni. "Capul" lui Melinte (12), scos spectaculos de Coman, a fost sirena de care aveau nevoie rapidiştii. Pumnii de la "oficială" au bătut puternic în plexiglasul de pe marginea terenului, iar Texeira s-a trezit din visare.

Nu acelaşi lucru i s-a întâmplat şi lui Surdu. Ex-stelistul dă senzaţia că nu ar putea marca nici dacă ar fi singur, singurel pe un teren de fotbal. Finul lui Răzvan a ratat o ocazie care i-a îmbătrânit instant pe toţi cei 5.000 de spectatori, atunci când l-a nimerit pe Gritti din 5 metri. Linares, un visător spaniol prin campionatul României, i-a oferit cadoul perfect lui Ioniţă, iar "neamţul" a marcat atunci când alb-vişiniilor le ardea buza mai tare. Restul reprizei a însemnat doar zbuciumul haotic al lui Surdu şi driblingurile lui Boudjamaa, "Micul Zidane" chinuindu-l crunt pe Marcos Antonio.

Răchită a mutat ofensiv la pauză, dar schimbările sale nu au dat roade. Golul a venit tot în poarta lui Gritti. Bozovici a făcut o cursă perfectă pe stânga pe lângă pionul Melinte, iar centrarea muntenegreanului l-a găsit perfect pe Surdu în careu. Ex-stelistul a nimerit de data asta plasa (54). Prahovenii au încercat să mai salveze ceva pe final, dar Coman a fost "înger", chiar şi în faţa coechipierilor, fiind mai tare încercat de Marcos Antonio decât de adversari. Pe final, giuleştenii s-au mulţumit să păstreze rezultatul, iar victoria îi ţine aproape de lider, de care-i despart doar trei puncte.

Rivalitatea veche dintre Petrolul şi Rapid nu mai contează precum în trecut. Deşi distanţa dintre Ploieşti şi Bucureşti e de 50 kilometri, antrenorul Valeriu Răchită a evitat să facă deplasarea în ziua meciului, iar prahovenii au venit în Capitală încă de sâmbătă după-amiază.
"Lupii galbeni" au şocat însă atunci când şi-au ales hotelul! Delegaţia petrolistă în număr de 30 de persoane s-a cazat la Crowne Plaza, stabiliment ce îi aparţine lui George Copos, patronul Rapidului, adversara de aseară! Răchită şi-a explicat alegerea: "Raportul calitate-preţ a fost cel mai bun din toate variantele pe care le aveam în Bucureşti!".
175 de euro costă cea mai ieftină cameră la Crowne Plaza în această perioadă, conform site-ului booking.com

 

Rezultatele etapei


Vi 09.03.12   FC Vaslui      4- 0   Concordia Chiajna

                       Gaz Metan    1-1   CFR Cluj

Sa 10.03.12 Otelul                                0 0    Ceahlaul Piatra Neamţ

                   Pandurii Tg.Jiu  2-2 Dinamo Bucureşti

Du 11.03.12 Sportul         2-1   FC Brasov

                    Tg. Mureş     0-0   FC Sibiu

                    Rapid            2-0   Petrolul Ploieşti

Lu 12.03.12  U Cluj—Steaua     (19.00-DolceSport)

                         Astra --CS Mioveni (21.30-DigiSport)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro