Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:03:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sandra Izbasa a câştigat medalia de aur la sărituri


6 august 2012

sandraGimnasta Sandra Izbasa a câştigat, duminică, medalia de aur în finala la sărituri, a opta pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Londra. Ea a intrat ultima în competiţie, având a doua notă la calificări. Izbasa a fost evaluată în finală cu 15.383 la prima săritură şi cu 15.000 la cea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obţinut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice. Gimnasta romană a mai cucerit o medalie la Olimpiada de anul acesta, bronz în competiţia pe echipe.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paseka (Rusia, 15.050). Sportivă canadiana Elisabeth Black, care a fost notată cu 0.000 la prima încercare, din cauza aterizării pe burtă, s-a accidentat şi nu a mai putut efectua a doua săritură.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor şi Sandra Izbasa) şi bârna (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marţi.

Tot duminică, la masculin, Flavius Koczi s-a clasat pe locul 7 în finală de la sol. El va mai reprezenta România în finală de la sărituri, programată luni.

După nouă zile ale competiţiei olimpice, România are opt medalii (2-4-2), cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbasa (sol); argint - Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocos (haltere) şi echipa masculină de sabie; bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro