Vineri, 29 martie 2024 - 12:23:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scandal la JO!


2 august 2012

joSportiva sud-coreeană Shin A Lam a fost dezavantajată de o decizie de arbitraj, din cauza căreia a pierdut o medalie olimpică.
Sportivă a plâns o oră pe planşă, până la aflarea rezultatului contestaţiei depuse.

Scandal imens la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce sud-coreeanca Shin A Lam a fost dezavantajată clar de o decizie a arbitrilor, în semifinala cu germanca Britta Heidemann. Cronometrul s-a oprit cu doar o secundă înaintea sfârşitului meciului dintre cele două, iar când arbitrii au dictat reluarea partidei, arbitrul care se ocupa de partea tehnică a competiţiei a uitat să repornească cronometrul. Sportiva din Germania a reuşit patru atacuri, iar arbitrii au omologat rezultatul, spre disperarea sud-coreencei care a pierdut astfel o medalie olimpică.

I s-a furat medalia

Shin A Lam a refuzat să accepte decizia oficialilor conform căreia ultima tuşă a adversarei sale a fost valabilă şi scorul final a fost 6-5. Sud-coreeanca şi antrenorul său au considerat că Heidemann a depăşit secundă care mai rămăsese pe cronometru pentru a marca punctul. Dacă nu i s-ar fi acordat punctul germancei, Shin A Lam ar fi fost învingătoare, deoarece avea prioritate la egalitate.

A rămas o oră pe planşă

După o oră în care a rămas pe planşă, singură, cu capul între mâini şi plângând, alături de Shin A Lam a venit un oficial care i-a confirmat înfrângerea. Sportivă a refuzat să părăsească planşa, însă după ce încă un oficial a venit la ea să discute, Shin A Lam a izbucnit în lacrimi, s-a ridicat şi a plecat. La scurt timp după incidentul din semifinale, Shin A Lam a jucat meciul pentru medalia de bronz, cu sportiva chineză Sun Hujie, însă a fost învinsă de aceasta cu 15 tuşe la 11. În sferturile de finală, românca Anca Măroiu a fost eliminată de Shin A Lam, din Coreea de Sud, scor 15-14.

Presa internaţională a reacţionat

Presa internaţională a reacţionat dur la ceea ce s-a întâmplat în finala feminină de la spadă. „Controversa de la scrimă scoate în evidenţă erorile ruşinoase de la Jocurile Olimpice “, scrie Bleacher Report. „Shin A Lam a stat o grămadă pe planşă şi până la urmă a pierdut medalia, din cauza scandalului “, scrie şi AZ Daily Sun. Majoritatea publicaţiilor titrează „dramă la scrimă “, iar unele pun accentul pe protestul sportivei sud-coreene. Yahoo remarcă faptul că sportiva germană s-a bucurat prematur, înainte de decizia juriului, iar cei 7.000 de spectatori au făcut o gălăgie de nedescris, mulţi dintre ei fără să înţeleagă ce se petrece.

Româncele, eliminate

Sportiva Ana Maria Brânză a fost eliminată, în sferturile de finală ale probei de spadă din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Ana Maria Brânză a fost învinsă de Yana Shemiakina (Ucraina), scor 14-13, după prelungiri. Spadasina Simona Gherman a fost eliminată, în sferturile de finală ale probei de spadă din cadrul concursului de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Londra. Simona Gherman a fost învinsă în sferturi de Yana Shemiakina (Ucraina), scor 15-14.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro