Joi, 18 aprilie 2024 - 4:43:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tenismenul Horia Tecău a devenit ambasador al Fundaţiei Baylor - Marea Neagră


16 martie 2012

tecau-horiaSportivul va dona 2% din impozitul pe venit Fundaţiei Baylor - Marea Neagră, care are sediul în Constanţa, oraşul său natal, dorind astfel ca exemplul său să fie urmat de cât mai mulţi dintre fanii săi.

„Am aflat cu plăcută surprindere că Baylor- Marea Neagră este singurul Centru de Excelenţă din ţară, în lume fiind încă zece astfel de centre care se ocupă de îngrijirea a peste 80.000 de copii infectaţi cu HIV. La fel de surprins am fost când am aflat că singurul loc din România unde se fac teste gratuite şi rapide pentru HIV, hepatită B şi C este Baylor şi că toate fondurile lor provin exclusiv din donaţii", a declarat Horia Tecău. „Am crescut în Constanţa, lângă Marea Neagră, vreau să susţin ceea ce reprezintă excelenţa pentru oraşul meu", a subliniat sportivul român. Horia Tecău a mărturisit în cadrul unui interviu pentru www.baylor.ro, că a simţit pe propria piele ce înseamnă să fii diagnosticat cu hepatită:

„Am trăit experienţa unui astfel de episod când eram mai tânăr. În urma unor analize medicale, am fost diagnosticat cu hepatită C. Din fericire, testele pe care le-am făcut ulterior au arătat că nu eram infectat, fusese o alarmă falsă. Dar în acele câteva zile cât am aşteptat noile rezultate am fost marcat, evident, mai ales că eram sportiv de performanţă. Amintirea acestui episod m-a determinat să susţin pro bono campania Fundaţiei Baylor Marea Neagră. M-aş bucura dacă oamenii care mă apreciază ca sportiv îmi vor urma exemplul donând 2% din impozitul pe venit Fundaţiei Baylor. Ne putem implica fără efort într-o cauză umanitară în lupta cu bolile infecţioase", a declarat Horia Tecău.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro