Vineri, 29 martie 2024 - 1:29:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tir cu arcul/ O artă milenară rezervată elitelor


13 mai 2012

tir-cu-arculTirul cu arcul îţi impune echipamente personalizate, tocmai de aceea specialiştii te sfătuiesc să îţi adaptezi arcul la puterea şi înălţimea ta. Odată stabilite criteriile de bază, urmează alegerea în funcţie de buget şi de preferinţele estetice, desigur.

Rafinamentul acestui sport i-a atras, după cum se vede aproape zilnic pe micul ecran în promo-ul emisiunii de business "Arena leilor", şi pe oamenii de afaceri transformaţi în "leii" din arenă.
Ţinta lor o reprezintă proiectele de business pe care vor să le sprijine şi în care vor să-şi investească banii, dar la fel de bine pot să cheltuie banii cu folos şi pe un arc de înaltă clasă.
Dacă eşti interesat să-ţi cumperi un arc de calitate, trebuie să ştii că magazinul online Archery Shop distribuie în România în exclusivitate firme de prestigiu din piaţa: Bearpaw, Falco, Danage, Sky Art, Gold Tip - mărci al căror principal atuu este calitatea.

Arcurile sunt de mai multe feluri

Arcul olimpic sau recurve are o mulţime de accesorii menite să-i crească precizia şi stabilitatea - suport de săgeată, aparat de ochire, sistem de stabilizare, amortizoare de vibraţii şi fiecare dintre acestea trebuie să se potrivească cu stilul de tragere al arcaşului: arcul compound are un fel de rotiţe în capete, care fac din el un arc puternic şi extrem de precis şi este şi el însoţit de diverse accesorii pentru a-l face performant.
Apoi există arcurile tradiţionale - simple, din lemn sau materiale naturale, fără prea multe lucruri adăugate, în aşa fel încât să semene cât mai mult cu arcurile de odinioară.
Săgeţile sunt formate din mai multe componente, cele mai simple fiind alcătuite din shaft - (tija propriu-zisă), vârf şi nock (o piesă mică lipită de coadă shaftului, care are o fantă în care intră coarda arcului).
Săgeţile mai pot avea în componenta lor şi diverse inserturi pentru vârfuri şi nockuri. Apoi se lipesc penele, care ajută de fapt săgeata să zboare - să se menţină în aer orizontal, într-o poziţie stabilă", completează aceasta.
Mai mult decât atât, săgeţile pot fi din lemn - (acestea sunt folosite în competiţiile de arc tradiţional) din aluminiu, din carbon, sau din combinaţii de aluminiu, metal şi carbon.
Fiecare componentă a săgeţilor contribuie la felul în care săgeată se comportă în zbor şi de aceea arcaşii îşi adaptează săgeţile în funcţie de arcul pe care îl au, de tehnică de tragere folosită şi de tipul de concurs la care participă.

Un arc de începător costa la aproximativ 350 de lei, iar accesoriile necesare sunt: tolba, săgeţi, suport de arc, protecţie degete şi protecţie antebraţ, care împreună ar fi încă 150 lei. Preţurile cresc în funcţie de performanţele arcurilor, iar echipamentul unui campion ajunge până la 2.000-2.500 de euro - arc plus accesorii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro