Joi, 25 aprilie 2024 - 4:05:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cod portocaliu de inundaţii. Cod galben de ploi puternice.


24 aprilie 2014

Cod portocaliu de inundaţii. Râuri din Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa şi Giurgiu vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, începând de joi dimineaţă, a anunţat Administraţia Naţională "Apele Române".

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei şi sudul Moldovei, iar în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj şi Caraş-Severin se vor depăşi izolat 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 km/h şi temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

Avertizarea de precipitaţii va fi prelungită până vineri seara sau sâmbătă dimineaţa

Conform avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, şi până joi, la ora 23.00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării şi vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină.

Avertizarea de precipitaţii va fi extinsă joi dimineaţa, cu probabilitate de 90%, până vineri seara sau sâmbătă dimineaţa, a anunţat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, în cadrul comandamentului pentru situaţii de urgenţă de la Palatul Victoria.

Avertizarea de cod galben vizează 11 judeţe din jumătatea de sud a ţării, unde, de miercuri seară până joi seară, vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Avertizarea a fost emisă pentru judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Ploi în cantităţi mai mari vor fi înregistrate în sud-vest, dar va ploua şi în judeţele afectate deja de inundaţii, în cantităţi de 15-20 l/ mp pe durata a 24 de ore.

Directorul ANM a arătat că, în perioada 15-19 aprilie, au fost cantităţi de precipitaţii în 24 ore între 20-30 l/ mp timp de cinci zile consecutiv, iar în următoarele zile vor fi înregistrate şi ploi zonale de intensităţi foarte mari în timp scurt, care pot produce efecte pe pârâuri mici, dar nu şi inundaţii pe râuri.

La începutul săptămânii viitoare nu vor fi înregistrate precipitaţii semnificative, ci doar instabilităţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro