Marţi, 23 aprilie 2024 - 5:37:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Inundaţii grave în Bulgaria, soldate cu cel puţin zece morţi


20 iunie 2014

Cel puţin 10 persoane au murit, iar alte zeci au fost date dispărute în Bulgaria, după ce ploile torenţiale şi inundaţiile au pus stăpânire pe estul ţării, relatează BBC.

Unul dintre cele mai afectate oraşe este Varna, acolo unde apa a ajuns la aproape un metru, dupa ce precipitaţiile înregistrate au depăşit 35 de litri pe metru pătrat, informează sursa citata.

„Există până în prezent zece victime”, a anunţat şeful regional al poliţiei, Nikolai Kaltşev.

De asemenea, sute de locuitori din cartierul Asparukovo au fost evacuaţi din casele lor, iar alţii au fost salvaţi de pompieri, după ce au rămas fără electricitate şi fără alimente. În Kilifarevo, autorităţile locale au reuşit să salveze 11 persoane care s-au urcat pe acoperişurile caselor pentru a se feri din calea apelor.

„Tragedia este imensă. Mă aflu pe o stradă din suburbia Aspruhovo, unde şoseaua a fost înghiţită de ape. Casele aproape că nu se mai văd, iar maşinile au fost răsturnate de viitură”, a declarat primarul din Varda, Ivan Portnih, potrivit Reuters.

În ultima săptămână, grindina şi ploile torenţiale au lovit estul Bulgariei, iar prognozele meteo avertizează că vremea rea va continua şi în zilele următoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro