Vineri, 29 martie 2024 - 3:43:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nicolas Sarkozy arestat preventiv pentru un presupus trafic de influenţă


1 iulie 2014

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un caz privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost preşedinte francez, informează AFP.

Anchetatorii de la Brigada Anticorupţie din cadrul Poliţiei Judiciare îl vor audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, mandatul putând fi prelungit încă 24 de ore

Sarkozy a sosit marţi dimineaţă la sediul Brigăzii Anticorupţie, pentru a fi audiat într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

La sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare din Nanterre de la periferia Parisului a sosit o maşină cu geamuri închise la culoare, la bordul căreia se afla fostul şef de stat, a relatat un jurnalist AFP.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost plasat luni în arest preventiv, într-un caz privind un presupus trafic de influenţă şi o presupusă încălcare a secretului instrucţiei în care este citat numele fostului preşedinte francez din perioada 2007-2012.

Thierry Herzog a fost plasat în arest cu scopul de a fi interogat de către Biroul de luptă împotriva corupţiei din cadrul Poliţiei Judiciare.

Totodată, au mai fost plasaţi în arest preventiv încă doi magistraţi de rang înalt.

Anchetatorii doresc să stabilească dacă fostul şef de stat francez a încercat să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt în legătură cu o anchetă care îl viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro