Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:37:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Constantin Nicolescu, condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare


4 iulie 2014

Constantin Nicolescu a fost condamnat azi la nouă ani şi jumătate de închisoare în dosarul în care este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi deturnare de fonduri europene. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti şi este definitivă.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a fost trimis în judecată în mai 2011. În primă instanţă, acest dosar a fost trimis spre a fi soluţionat la Tribunalul Argeş, însă după doi ani a fost transferat la Tribunalul Bucureşti. Prima sentinţă în dosar a fost dată în luna mai 2013, când Nicolescu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Această soluţie nu a rămas definitivă.

În noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea fostului şef al CJ Argeş la trei ani şi patru luni închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât de procurorii anticorupţie, cât şi de Nicolescu şi ceilalţi inculpaţi din dosar.

Fostul preşedinte al CJ Argeş este acuzat a primit 60.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu pentru a-i facilita obţinerea unor fonduri, în baza unor documente false.

Mai mult decât atât, Constantin Nicolescu este acuzat că ar fi obţinut fonduri europene de 900.000 de euro pentru renovarea a patru şcoli, tot în baza unor acte false. Lucrările au fost făcute în perioada 2006-2008, de o singură firmă, care a primit bani atât pentru lucurările executate, cât şi pentru unele care nu au fost făcute.

Aproape după fiecare întâlnire cu procurorii, Constantin Nicolescu a ajuns la spital, după ce acuza probleme cardiace.

Fostul şef al Consiliului Judeţean Argeş a beneficiat întodeauna de susţinerea premierului Victor Ponta. În aprilie, acesta a declarat că după alegerile prezidenţiale, se va face dreptate în cazul lui Constantin Nicolescu şi legea se va aplica şi în cazul celor care au încălcat-o.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro