Joi, 28 martie 2024 - 5:14:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


DNA: Andrei Bădin, trimis în judecată pentru mită


29 iulie 2014

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat luni că a fost finalizată ancheta penală şi a fost trimis în judecată Adrian Duicu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi. În acelaşi dosar a fost, de asemenea, trimis în judecată şi jurnalistul Andrei Bădin, fiind suspectat că a luat bani de la baronul de Mehedinţi Adrian Duicu, pentru a bloca o anchetă jurnalistică.

Andrei Bădin era până săptămâna trecută realizatorul emisiunii “Aktualitatea”, la postul B1 TV.

În luna august 2013, Andrei Dan Bădin, „realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune naţional, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice. Suspectului Bădin Andrei Dan i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA.

B1 TV l-a suspendat pe jurnalist imediat, până la clarificarea situaţiei juridice a acestuia. „În urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului cât şi implicarea în deciziile editoriale".

Având în vedere acest caz, B1 TV a decis să le ceară tuturor realizatorilor TV să depună declaraţii speciale în care să spună dacă au interese politice sau contracte de reprezentare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro