Vineri, 29 martie 2024 - 12:41:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


MAE recomandă românilor să evite călătoriile în ţările africane afectate de virusul Ebola


30 iulie 2014

Ministerul de Externe recomandă românilor să evite călătoriile în ţările din Africa de Vest afectate de febra virală hemoragică, avertizând că nu există vaccin sau tratament eficient împotriva acestei febre produsă de virusul Ebola.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Africa de vest cu privire la riscul de infestare cu febră virală hemoragică (produsă de virusul Ebola).

Cele mai multe cazuri de febră virală hemoragică au fost înregistrate în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, confirmate prin analize de laborator, dar şi în Mali, unde există cazuri neconfirmate încă prin analizele de laborator.

MAE avertizează că "nu există nici vaccin, nici tratament eficient împotriva virusului Ebola".

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese. Totodată, conform comunicatelor emise de OMS începând cu primele cazuri depistate în februarie 2014, până în luna iulie 2014, numărul victimelor epidemiei este de 603, arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate de epidemie, iar celor aflaţi deja pe teritoriul statelor afectate, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

Virusul mortal Ebola ar putea să se propage "ca un foc de pădure", au avertizat, luni, autorităţile americane în domeniul Sănătăţii, cerându-le persoanelor care călătoresc în Africa de Vest să adopte un maximum de măsuri de protecţie, relatează AFP.

În Africa de Vest se înregistrează cea mai dură epidemie de febră hemoragică din istorie.

"Probabilitatea ca această epidemie să se propage în afara Africii de Vest este foarte mică", a apreciat Stephan Monroe de la Centrele de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC).

Dar situaţia "evoluează rapid", iar CDC este necesar să fie pregătite să facă faţă posibilităţii ca un călător bolnav să propage boala în Statele Unite.

"Îngrijorarea noastră este ca epidemia să fie «însămânţată» altundeva. Ca un foc de pădure, ea se poate răspândi plecând de la un singur arbore, prin scântei", a adăugat Monroe.

"Este clar ce s-a întâmplat în Liberia", a apreciat el, notând că această ţară nu a constatat cazuri de Ebola timp de 21 de zile - perioada maximă de incubaţie -, dar că au apărut cazuri noi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro