Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:12:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Arest la domiciliu pentru şeful CJ Brăila, Bunea Stancu


9 august 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut de procurori în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, a fost arestat la domiciliu, vineri seară, de Tribunalul Galaţi.

Magistraţii instanţei gălăţene au dispus măsura arestului la domiciliu şi pentru vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, reţinut, joi noapte, alături de Bunea Stancu.

De asemenea, Tribunalul Galaţi a decis ca funcţionarul public Nicolae Moisiu să fie cercetat sub control judiciar.

Decizia instanţei nu este definitivă, DNA Galaţi făcând deja recurs, scrie Mediafax.

Şeful CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, precum şi Florin Mija şi Nicolae Moisiu, funcţionari publici, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, au fost reţinuţi, joi noapte, de procurorii anticorupţie. Mija şi Moisiu sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată.

Şeful judeţului Brăila este suspectat de procurorii DNA că, timp de doi ani, a oferit contracte pe bani publici unor apropiaţi.

Toţi cei trei suspecţi au fost prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pentru niciunul dintre ei nu s-a luat însă această măsură.

Conform anchetatorilor, prejudiciul creat statului se ridică la aproximativ 3 milioane de lei. În acest dosar mai sunt urmărite penal alte 10 persoane. Este vorba de funcţionari publici, şefi de şantier şi administratori ai unor societăţi comerciale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro