Vineri, 29 martie 2024 - 9:11:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Falsificator de vinuri vechi, condamnat la 10 ani de închisoare


10 august 2014

Un om de afaceri indonezian, colecţionar de vinuri vechi, a fost condamnat recent, de către un tribunal american, la 10 ani de închisoare pentru că a înşelat sute de clienti din întreaga lume vânzându-le vinuri ieftine în sticle cu etichete de băuturi scumpe şi rare, informează „The Telegraph”.

Rudy Kurniawan, în vârstă de 37 de ani, era considerat unul dintre cei mai fini cunoscători de vinuri din California, primind chiar şi porecla „Doctor Conti”, după celebrul vin franţuzesc Romanée-Conti.

Afacerile indonezianului păreau că merg perfect până când o serie de experţi au analizat mai bine sticlele comercializate de Rudy Kurniawan, ajungând repede la concluzia că acestea sunt de fapt contrafăcute.

Omul de afaceri cumpăra vinuri scumpe, dar şi ieftine, apoi le amesteca în nişte butoaie vechi din pivniţa sa. Ulterior, lipea echite false pe sticle şi susţinea că vinurile fac parte din colecţii rare.

Astfel, Rudy Kurniawan păcălea sute de clienţi din întrega lume. Una dintre cele mai scumpe sticle de vin contrafăcute, despre care omul de afaceri spunea că este din anii 40, a fost vândută de omul de afaceri cu peste 55.000 de dolari.

În cadrul deciziei sale, judecătorul american i-a ordonat omului de afaceri de origine indoneziană să plătească despăgubiri în valoare de peste 28 de milioane de dolari victimelor sale. Cu toate acestea, pagubele produse de falsul colecţionar de vinuri se ridică la mai bine de un miliard de dolari.

„Avem de-a face cu o fraudă economică extrem de gravă”, a spus judecătorul Richard M. Berman, potrivit „The Telegraph”.

Procesul omului de afaceri indonezian a început în 2012, atunci când agenţii FBI, în urma unei percheziţii, au descoperit în casa lui Rudy Kurniawan sute de sticle goale de vinuri scumpe.

După condamnare, bărbatul a spus că îi pare foarte rău pentru ce a făcut. Rudy Kurniawan urmează să îşi ispăşească pedeapsa în Statele Unite, apoi va fi expulzat în Indonezia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro