Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:50:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aproximativ 800 de voluntari au fost formaţi în Nigeria pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola


17 august 2014

Aproximativ 800 de voluntari au fost formaţi la Lagos, cel mai mare oraş din Nigeria, pentru a ajuta la lupta împotriva epidemiei de Ebola, care a provocat deja moartea a patru persoane în această ţară, a anunţat sâmbătă o sursă oficială.

Guvernul statului Lagos a lansat un apel la voluntariat săptămâna trecută pentru a compensa lipsa de personal din sănătate, după o grevă de şase săptămâni a medicilor care au cerut creşterea salariilor şi condiţii mai bune de lucru.

"Oamenii au ascultat apelul nostru la ajutor. Am format aproximativ 800 de voluntari" pentru a căuta persoanele care au intrat în contact cu bolnavii, pentru a sensibiliza populaţia şi a trata boala, a declarat Hakeem Bello, purtător de cuvânt al guvernatorului Babatunde Fashola.

Patru persoane au murit din cauza febrei hemoragice Ebola, iar alte şase persoane infectate primesc îngrijiri medicale la Lagos, după ce un funcţionar liberian, Patrick Sawyer, a adus virusul în metropola nigeriană la 20 iulie. El a decedat în spital la 25 iulie.

Voluntarii au fost desfăşuraţi în 57 de districte, dar ar fi necesari şi mai mulţi, în special pentru a îngriji persoanele infectate, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În paralel, Guvernul statului Lagos a lansat o campanie de sensibilizare a populaţiei, desfăşurată prin presă, prin pliante şi maşini publicitare.

În cinci luni, epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia febrei hemoragice în 1976, s-a soldat cu 1.145 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al OMS.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro