Vineri, 29 martie 2024 - 1:12:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, înregistrată la Miercurea Ciuc


25 septembrie 2014

Cea mai scăzută temperatură din această toamnă, minus 6 grade Celsius, s-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, transmite Mediafax.

Meteorologii spun că la miezul nopţii de miercuri spre joi temperatura a coborât la limita îngheţului şi de atunci a scăzut continuu, la Staţia Meteo Miercurea Ciuc fiind măsurată, în jurul orei 6.30, valoarea termică minimă de minus 6 grade Celsius.

Vremea a fost deosebit de rece în cursul nopţii în tot judeţul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 4 grade Celsius la Joseni, minus 2,4 grade Celsius la Topliţa, iar la Staţia Meteo de pe vârful Bucin valoarea termică minimă măsurată joi dimineaţă a fost de zero grade Celsius.

În municipiul Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat singura minimă pozitivă din judeţul Harghita, de un grad Celsius.

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Miercurea Ciuc beneficiază de încălzire, începând de miercuri, după ce temperaturile au scăzut foarte mult în ultimele zile, iar de joi se furnizează agent termic şi în spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Minima absolută a lunii septembrie în Harghita, de minus 10 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1977 în Miercurea Ciuc, iar maxima absolută, de 33,8 grade, a fost consemnată de meteorologii din aceeaşi localitate în anul 1952.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro