Vineri, 29 martie 2024 - 2:48:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dinel Staicu, condamnat la cinci ani închisoare


25 septembrie 2014

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare într-un dosar în care este acuzat că a mituit o judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, pentru ca aceasta din urma să-i anuleze o condamnare de 7 ani închisoare, anunţă Agerpres.

Cele trei judecătoare care au decis anularea pedepsei lui Dinel Staicu în dosarul BIR - Veronica Cârstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu de la Curtea de Apel Bucureşti – au fost acuzate de abuz în serviciu

„În calitate de judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, cele trei şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu prilejul emiterii deciziei penale nr. 381/22.02.2012. Decizia viza admiterea contestaţiei în anulare depuse de Nuţu (fost Staicu) Dinel faţă de o hotărâre prin care, anterior, un alt complet al aceleiaşi instanţe îl condamnase definitiv la pedeapsa închisorii pe o durată de şapte ani”, preciza DNA.

Procurorii anticorupţie susţineau că astfel, Dinel Staicu „a obţinut un avantaj patrimonial, constând în desfiinţarea obligaţiilor civile, în cuantum de 18.839.684,5 lei, către Banca Internaţională a Religiilor. (...) Efectele aceleiaşi hotărâri judecătoreşti s-au constituit într-un ajutor efectiv dat condamnatului Nuţu (fost Staicu) Dinel, căruia i s-a anulat obligaţia de a executa pedeapsa definitivă din dosarul penal nr. 14165/4/2006, în care acesta fusese condamnat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor,în formă continuată".

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro