Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:06:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministerul Justiţiei a trimis Camerei Deputaţilor cererea de avizare a arestării lui Hrebenciuc şi Ion Adam


18 octombrie 2014

Ministerul Justiţiei a transmis, vineri, Camerei Deputaţilor, cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul parlamentarilor PSD Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor de păduri.

Potrivit Agerpres, procurorul general, Tiberiu Niţu, care a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA, a primit, tot vineri, această cerere din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Viorel Hrebenciuc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar Ioan Adam pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, pentru infracţiunile de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Întrebat astăzi cum va vota, în calitate de deputat, cererea de avizare a arestării lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Ioan Adam în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, premierul Ponta a refuzat un răspuns, declarând că el ''se ocupă cu Guvernul".

"Eu mă ocup cu Guvernul, cum probabil că ştiţi deja. Eu cu Guvernul, dânşii cu justiţia. Să nu încurcam lucrurile", a afirmat Ponta, potrivit Mediafax.

La insistenţele jurnaliştilor care au ţinut să afle cum va vota totuşi premierul, în calitate de deputat, cererea DNA, premierul, care, reamintim, a ajuns în atenţia Inspecţiei Judiciare după ce a comentat public deciziile luate de procurori în dosarul Lukoil, a declinat răspunsul din nou: "Încă o dată, mă ocup cu Guvernul, vreau să văd cum merge economia României, iar problemele care ţin de justiţie nu le comentez".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro