Joi, 18 aprilie 2024 - 9:14:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ninsorile aduc haos în Europa de Est


26 octombrie 2014

Vremea neobişnuit de rece pentru această perioadă şi căderile de zăpadă au dat peste cap sistemele de transport din Europa de Est. Bulgarii au declarat stare de urgenţă în mai multe regiuni, iar moldovenii cer ajutorul guvernului după ce zeci de mii de tone de mere le-au îngheţat în copaci.


Ninsorile, ploile şi rafalele puternice de vânt au generat haos în Bulgaria, unde autorităţile au decretat sâmbătă situaţie de urgenţă în mai multe districte şi unde circulaţia este întreruptă sau îngreunată pe mai multe drumuri, relatează site-ul Novinite.com, preluat de Mediafax.

Prima zapadă a venit prea devreme şi în Ungaria, în capitala Budapesta aşezându-se un strat de câţiva centimetri, la fel şi în unele zone din Belgia.

În Grecia, cantitatea ridicată de precipitaţii a dus la inundarea mai multor localităţi. Nici măcar capitala Atena nu a fost ocolită, câteva străzi devenind adevărate torente. În total, peste 250 de maşini au fost luate de ape în Grecia, iar peste 800 de case au fost inundate. Premierul Antonio Samaras a promis sprijin persoanelor afectate. Aceleaşi promisiuni au fost făcute şi în Italia, unde mai multe zone au fost inundate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro