Joi, 25 aprilie 2024 - 8:39:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ANM: Încălzire a vremii după data de 30 octombrie


27 octombrie 2014

Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (27 octombrie - 9 noiembrie) va fi caracterizat de o încălzire a vremii la nivelul întregii ţări, cu preponderenţă din data de 30 octombrie, când temperaturile maxime se vor situa între 14 şi 16 grade, cu valori medii uşor peste cele normale pentru această perioadă.

În Banat, intervalul de prognoză va debuta cu o vreme uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 9-11 grade şi ale minimelor uşor peste pragul de îngheţ. De la mijlocul săptămânii, după data de 30 octombrie, vremea se va încălzi uşor şi treptat de la o zi la alta, astfel că maximele diurne vor ajunge, în a doua parte a intervalului de referinţă, la 14 — 15 grade, în medie, reprezentând valori uşor peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie. Semnificativ va fi saltul în privinţa regimului termic nocturn, minimele ajungând la valori peste cele climatologic specifice perioadei, cu minime, în medie, de 6 — 8 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

În Crişana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor obişnuite la sfârşit de octombrie şi început de noiembrie, cu valori medii de 11 — 12 grade. Pentru a doua săptămână, după data de 3 noiembrie, se estimează o creştere de temperatură, astfel că maximele pot fi uşor mai ridicate decât mediile climatologic specifice perioadei, ajungând la o medie de 13 — 15 grade. Această tendinţă o va avea şi regimul temperaturilor nocturne, relativ scăzute în primele zile, când media regională a minimelor va fi de 0-3 grade, apoi în creştere treptată, chiar semnificativă, la mijlocul celei de-a doua săptămâni, când vor fi în medie 5 — 7 grade. Ploile îşi vor face apariţia în special după data de 5 noiembrie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro