Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:42:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Percheziţii la Primăria Piteşti şi la domiciliul primarului Tudor Pendiuc


6 noiembrie 2014

18 percheziţii au loc, în această dimineaţă, la mai multe adrese din Bucureşti şi din judeţul Argeş. Descinderi sunt şi la Primăria din Piteşti, precum şi la locuinţa primarului Tudor Pendiuc. DNA are suspiciuni că edilul ar fi primit mită pentru atribuirea unui contract în valoare de peste 56 de milioane de lei. Procurorii au suspiciuni în legătură cu un contract între Consiliul Local şi mai multe firme privind achiziţionarea de autobuze. Respectivul contract ar fi scos din bugetul local peste 56 de milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, Tudor Pendiuc ar fi primit un milion de euro mită pentru atribuirea contractului.

Asta în condiţiile în care acele firme nu îndeplineau condiţiile din caietul de sarcini.  

 Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2007 - 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, se arată într-un comunicat al DNA. 

Potrivit unor surse judiciare, sunt percheziţii şi la cabinetul viceprimarului Constantin Ionică, precum şi la sediile mai multor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor oameni de afaceri care ar fi primit, preferenţial, contracte cu Primăria Piteşti.

Unul dintre contracte viza modernizarea serviciului local de transport de călători. 

Aceste contracte ar fi fost atribuite cu încălcarea prevederilor legale, potrivit bănuielilor pe care le au procurorii. Se fac cercetări cu privire la posibile infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu, infracţiuni ce ar fi fost săvârşite de primarul Tudor Pendiuc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro