Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:25:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


MAE: Marinar român, ucis în Libia de o rachetă care a lovit nava pe care se afla


5 ianuarie 2015

Un marinar român şi unul grec au fost ucişi în Libia, după ce o rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat la bordul navei pe care aceştia se aflau, informează, luni, Ministerul Afacerilor Externe la solicitarea AGERPRES.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc duminică, la bordul unei nave sub pavilion liberian şi cu armator grec, ancorată în portul Derna. MAE precizează că în urma exploziei au fost răniţi şi doi membri ai echipajului, cetăţeni filipinezi, aceştia fiind transportaţi la ţărm pentru îngrijiri medicale.

"Reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Tripoli, relocată la Tunis, cât şi cei ai Ambasadei României la Atena sunt deja sesizaţi în legătură cu incidentul. (...) După incident, nava şi-a continuat cursul către Tobruk, cu destinaţia portul Pireu. Când nava va ajunge în portul Pireu, reprezentanţii Ambasadei României la Atena vor acorda asistenţa consulară ce se impune în asemenea situaţii tatălui cetăţeanului român decedat, în vederea repatrierii trupului neînsufleţit al fiului său", adaugă MAE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro