Joi, 28 martie 2024 - 11:11:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O ostatică americancă a fost ucisă în raidurile iordaniene efectuate în Siria, susţine grupul SI


7 februarie 2015

Organizaţia teroristă Stat Islamic susţine că o ostatică americancă a fost omorâtă într-un raid aerian iordanian efectuat pe teritoriul Siriei, relatează Sky News.

Potrivit organizaţiei teroriste, ostatica în vârstă de 26 de ani a murit după ce aviaţia militară iordaniană a atacat clădirea în care era deţinută.

Presupusul raid aerian a avut loc în oraşul sirian Raqqa. Serviciile secrete americane încearcă să verifice informaţia.

Iordania a intensificat raidurile aeriene în Siria ca răzbunare pentru executarea pilotului militar iordanian Mouath al-Kasaesbeh de către organizaţia teroristă Stat Islamic.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat luni că serviciile secrete americane depun eforturi pentru eliberarea voluntarei americance ţinută ostatică de reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria din 2013. Autorităţile americane nu au dezvăluit identitatea femeii răpite de grupul terorist sunnit, dar presa americană a precizat că este o tânără de 26 de ani, angajată umanitară, capturată în Siria în anul 2013. În august 2014, organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria, care a decapitat cetăţeni americani, britanici, francezi, japonezi, sirieni şi irakieni, a cerut 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea americancei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro