Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:45:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Doi medici de renume au fost arestaţi


19 februarie 2015

Cei doi medici ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cercetaţi sub control judiciar pentru fapte de corupţie în urma unor percheziţii ale procurorilor la unitatea medicală vasluiană, au fost arestaţi preventiv, miercuri, de Curtea de Apel Iaşi.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele medicilor ginecologi Simona Botez şi Doina Andrei, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru luare de mită şi fals. Cei doi sunt renumiţi pentru că ar fi perceput bani de la pacienţi.

În fapt, instanţa a admis contestaţiile formulate de procurorul de caz, după ce, în 10 februarie, Tribunalul Vaslui a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi medici.

Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au dispus, în 9 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a medicilor Simona Botez şi Doina Andrei pentru luare de mită şi fals, în urma unor descinderi ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) la SJU Vaslui. Simona Botez a fost prinsă în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină.

Totodată, anchetatorii au dispus măsura controlului judiciar pentru un al treilea medic ginecolog, Adrian Tănăsescu, precum şi pentru două asistente de la Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor DGA, flagrantul a fost organizat la SJU Vaslui în urma unui denunţ formulat de un vasluian în septembrie 2014, după ce medicul Simona Botez ar fi pretins în 2 februarie 1.500 de lei pentru o întrerupere de sarcină. Concomitent cu organizarea flagrantului în care medicul a primit suma de 1.500 de lei, ofiţerii DGA au făcut şi o opt percheziţii la instituţii publice şi la locuinţele unor suspecţi pentru găsirea de probe necesare la dosarul de corupţie deschis în acest caz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro