Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:26:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Operaţiuni de salvare în Marea Neagră: 5 persoane în pericol


4 martie 2015

Un pescador românesc este în pericol să se scufunde în largul mării Negre. După ce marinarii de pe el s-au luptat toată noaptea cu furtuna, acesta a fost văzut pe radare de ofiţerii de la Garda de Coastă.

Este posibil ca pescadorul să fi rămas fără motoare funcţionale la 80 de km în largul mării (40 de mile marine). O şalupă a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a fost trimisă în căutarea oamenilor. Directorul ARSVOM spune că şalupa va ajunge la ei în 2 ore doar dacă marea este liniştită.

Garda de Coastă urmărea pescadorul pe care îl suspecta că face braconaj. După ce nava a dispărut de pe radare Garda de Coastă a alertat imediat autorităţile navale.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu a declarat că pescadorul nu era urmărit de nicio navă a Poliţiei de Frontieră, iar Garda de Coastă a fost solicitată de autorităţile navale doar pentru eventuala detectare a pescadorului cu sistemul de radare SCOMAR. Acesta, însă, nu a putut detecta pescadorul spun jurnaliştii de la Radioconstanta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro