Vineri, 29 martie 2024 - 11:53:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Masacru in Nigeria: cel putin 60 de persoane ucise de gruparea Boko Haram


6 martie 2015

Grupul islamist Boko Haram a atacat un sat din nordul Nigeriei, omorând cel puţin 60 de persoane, între care adolescenţi, potrivit unor relatări media care citează martori, transmite DPA, în timp ce, potrivit altor martori citaţi de AFP, bilanţul ar fi de cel puţin 68 de morţi.

Militanţi ai Boko Haram au intrat la începutul acestei săptămâni în satul Njaba din statul nigerian Borno, omorând toţi bărbaţii din sat, a relatat site-ul african Sahara Reporters, citând supravieţuitori care au fugit de la locul masacrului.

Atât bărbaţi în vârstă, cât şi copii au fost victime ale atacului, care abia joi a fost dezvăluit.

Pe de altă parte, grupul islamist adună trupe în fieful său vecin Gwoza, unde insurgenţii au preluat controlul în iunie 2014 şi unde liderul lor, Abubakar Shekau, a proclamat în august un 'califat' în zonele aflate sub controlul islamiştilor înarmaţi în nord-estul ţării. Din februarie, Boko Haram se confruntă însă cu o campanie militară fără precedent lansată de Nigeria şi statele vecine - Ciad, Niger şi Camerun -, care afirmă că au preluat controlul în mai multe oraşe şi sate, notează AFP.

Joi, autorităţile nigeriene au anunţat că au preluat 'controlul total' la Mafa, la 50 km est de Maiduguri, capitala statului Borno şi fief al insurgenţilor. Informaţia nu a putut fi totuşi verificată din surse independente.

Potrivit experţilor, în momentul în care Boko Haram este îndepărtat din fiefurile, există riscul ca atacurile să se intensifice, în special în cele mai izolate regiuni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro