Vineri, 29 martie 2024 - 7:37:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românul în Burkina Faso ar fi ajuns deja în Mali sau Niger


5 aprilie 2015

Românul răpit în timp ce lucra în Burkina Faso ar fi ajuns deja în Mali sau Niger. O spun surse apropiate anchetei, citate de presa externă. Cinci terorişti l-au luat, după ce au împuşcat rănind grav un jandarm. Ministerul român al Afacerilor Externe a activat celula de criză.

Românul răpit conducea o patrulă de securitate la un complex minier administrat de corporaţia controversatului om de afaceri româno-australian Frank Timiş. Cinci bărbaţi despre care se presupune că sînt rebeli tuaregi afiliaţi grupării Al Qaida, l-au răpit după ce au atacat mina aflată la graniţa cu Mali şi Niger. Se pare că românul ar fi fost dus deja peste graniţă, spun surse citate de presa internaţională. Premierul Ponta a cerut deja detalii la ministerul de Externe.

"În legătură cu evenimentele din Burkina Faso, MAE a activat deja o celulă de criză. Am cerut ministrului Aurescu să monitorizeze situaţia şi să transmită informaţiile disponibile către mine şi către preşedintele Klaus Iohannis." a scris Victor Ponta pe Twitter.

Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a făcut un apel la români, prin intermediul unei intervenţii telefonice la jurnalul Antenei 3. Regiunea unde a fost înregistrat atacul este una foarte vulnerabilă la atacurile teroriştilor. Mali şi Niger, vecinele Burkinei Faso, au înregistrat numeroase cazuri de răpiri de cetăţeni occidentali.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro