Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:33:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şcoli ale ONU din Fâşia Gaza, vizate de raiduri israeliene


28 aprilie 2015

Şapte şcoli din Fâşia Gaza aparţinând ONU au fost vizate de raiduri israeliene în timpul războiului din vara lui 2014, atacuri soldate cu moartea a 44 de palestinieni, iar grupări armate palestiniene au folosit clădiri goale aparţinând ONU pentru a depozita arme, relevă un raport citat de Mediafax.

"Deplâng faptul că cel puţin 44 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi 227 răniţi în urma unor acţiuni israeliene asupra unor clădiri aparţinând Naţiunilor Unite care erau folosite ca adăposturi de urgenţă", anunţă secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, într-o scrisoare care însoţeşte raportul.

 
 

"Sunt consternat de faptul că (...) militanţi palestinieni au pus în pericol şcoli aparţinând Naţunilor Unite folosindu-le pentru a ascunde arme. Cele trei şcoli în care s-au găsit arme erau goale la momentul respectiv şi nu erau folosite ca locuri de refugiu", a adăugat el.

Peste 2.100 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în timpul războiului din iulie-august 2014 care a opus Israelul mişcării Hamas şi altor grupări armate din Fâşia Gaza. Şaizeci şi şapte de militari şi şase civili israelieni au fost de asemenea ucişi de tiruri de rachete şi atacuri ale unor grupări palestiniene.

Statul evreu şi mişcarea Hamas, care controlează enclava palestiniană, au promis să coopereze pe deplin la această anchetă lansată de Ban Ki-moon în octombrie şi coordonată de Patrick Cammaert, un general olandez în retragere, fost şef al Forţei ONU de menţinere a păcii în estul Republicii Democrate Congo (RDC).

De asemenea, armata israeliană a deschis în septembrie cinci anchete penale asupra modului de executare a unora dintre operaţiunile sale în Fâşia Gaza, vizând îndeosebi atacuri asupra unor şcoli aparţinând ONU, precum şi uciderea a patru copii palestinieni pe o plajă.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro