Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:23:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel puţin zece imigranţi găsiţi morţi pe mare, în largul coastelor libiene


4 mai 2015

Nave aparţinând Pazei de Coastă şi Marinei italiene, dar şi remorchere şi alte vase comerciale au salvat duminică sute de imigranţi de la bordul a 16 ambarcaţiuni şi au recuperat cel puţin zece cadavre în largul coastelor libiene, relatează Mediafax.

Paza de Coastă italiană a anunţat că trupurile au fost găsite în timpul a trei operaţiuni de salvare, în largul coastelor Libiei. Paza de Coastă a fost ajutată de un remorcher şi o navă comercială într-unele dintre aceste eforturi de salvare. În cadrul unei operaţiuni, un cargo a găsit cadavrele a trei imigranţi şi 105 supravieţuitori în apele de la nord de Tripoli.

În altă operaţiune dramatică de salvare, imigranţi aflaţi la bordul unei bărci pneumatice cu motor care se dezumfla, au fost văzuţi de un elicopter aparţinând Marinei italiene. Duminică au fost descoperite atât de multe ambarcaţiuni aflate în dificultate, încât o navă din cadrul Marinei care abia salvase 90 de imigranţi a fost nevoită să intervină imediat în altă operaţiune. Într-una dintre operaţiuni nava a salvat 311 persoane, inclusiv 16 copii, aflate la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit din "flota" traficanţilor.

Aceste operaţiuni au avut loc după ce 3.960 de imigranţi clandestini au fost salvaţi de la bordul unor ambarcaţiuni numai sâmbătă. Cei mai mulţi dintre imigranţi erau conduşi în porturi din sudul Italiei.

Numărul în creştere al imigranţilor salvaţi a determinat politicieni de extremă dreapta din Europa să ceară măsuri radicale care să împiedice imigranţii să mai ajungă pe continent.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro