Joi, 25 aprilie 2024 - 7:43:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un urs a atacat mai multe gospodării din Gorj


8 mai 2015

Frica s-a instalat într-o comună din Gorj, după ce un urs a început să dea târcoale. Ursul a omorât deja câteva animale din gospodăriile oamenilor, iar specialiştii spun că e foarte posibil să se întoarcă. Autorităţile nu văd altă soluţie în afară de uciderea ursului, dar pentru asta trebuie să obţină o serie de aprobări.

Ursul a atacat trei gospodării într-o singură noapte şi a omorât mai multe animale.

„Am fost după el şi el a fugit după aia, n-am mai putut să facem nimic, a sărit gardul şi a fugit. Normal că ne-am speriat... era mare!”, spune un localnic.

Oamenii se tem acum că ursul se va întoarce. „Probabil a rămas fără mâncare, a fost în hibernare şi nu aremâncare şi trebuie să mănânce ceva, am înţeles că este o ursoaică cu doi puiuţi”, spune Cătălin Lucaci, medic veterinar.

Autorităţile iau în calcul împuşcarea animalului, dacă vor obţine aprobările necesare de la Ministerul Mediului. „Ursul nu poate fi prins, nu este în laţ, este liber, este periculos, nu se poate tranchiliza, fiindcă asta înseamnă să te apropii la sub 20 de metri ca să fii eficient şi el fiind şi în mişcare... Problema este imposibil de soluţionat pe calea asta”, spune Nicolae Tonca, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi.

Primăria din comună vrea ca agenţia judeţeană a vânătorilor să plătească animalele omorâte de urs şi daunele provocate. „Se vor face constatările în teren a pagubelor produse şi probabil vor fi despăgubiţi, să sperăm să nu fie multe cazuri”, spune Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.

Ursul ar fi venit din judeţul Vâlcea, după ce a trecut şi acolo prin mai multe gospodării, acum câteva săptămâni.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro