Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:16:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Făgăraş: Percheziţii pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Printre cei vizaţi, soţul Alinei Bica


3 iunie 2015

Procurorii DIICOT Braşov fac, miercuri dimineaţă, zece percheziţii la firme importante în domeniul construcţiilor, din Făgăraş, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu total de peste 10 milioane de lei, printre cei vizaţi fiind şi soţul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT Braşov, cele zece percheziţii au loc în municipiul Făgăraş, la firme importante din domeniul construcţiilor, într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat, unul dintre suspecţi fiind soţul Alinei Bica, acuzat de evaziune fiscală.

Sursele citate au precizat că soţul Alinei Bica a fost luat de acasă de către procurorii DIICOT şi este în drum spre sediul instituţiei, urmând să fie audiat.

În cursul zilei de miercuri, unsprezece persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Braşov.

Conform aceloraşi surse, prejudiciul creat prin evaziune fiscală este de aproximativ şapte milioane de lei, iar prin spălare de bani de circa 3,4 milioane de lei, percheziţiile fiind făcute la trei firme importante din domeniul construcţiilor, din municipiul Făgăraş, pentru comiterea infracţiunilor fiind folosite două firme fantomă în Alba şi una în Cluj.

Sursele judiciare citate au mai precizat că liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu soţul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC.

Potrivit aceloraşi surse, Bica are o firmă de afine şi este suspectat că a scăzut şi el facturi în sumă de 80.000 lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro