Marţi, 16 aprilie 2024 - 2:25:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Zeci de mii de "terorişti şi militari ruşi" în zona Donbas


9 iunie 2015

Ministrul ucrainean al Apărării Stepan Poltorak a declarat luni, la o reuniune a Consiliului interparlamentar Ucraina-NATO, că în zonele "ocupate" din regiunea ucraineană Donbas (est) se află 42.500 de "terorişti şi militari ruşi", relatează Mediafax.
 
"În prezent, contingentul comun al forţelor armate ruseşti şi unităţilor armate ilegale staţionate pe teritoriile ocupate temporar ale regiunilor Doneţk şi Lugansk este de 42.500 de persoane", a declarat Poltorak, potrivit unui corespondent Ukrinform.

PUBLICITATE
 

Insurgenţii şi-au dublat atacurile asupra poziţiilor aflate sub controlul trupelor ucrainene la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie, în comparaţie cu situaţia in aprilie, a declarat ministrul.
"Rusia îşi menţine forţele de-a lungul frontierei cu Ucraina", a mai declarat ministrul ucrainean. "Numărul total al militarilor Federaţiei ruse (meţinuţi în zona de frontieră) este de 55.000, iar al unităţilor de armament şi echipament de 3.700", a adăugat el.
Forţele armate ucrainene apreciază că "teroriştii" urmează să-şi concentreze eforturile asupra creării şi conducerii forţelor armate ale "republicilor populare" de la Doneţk (DPR) şi Lugansk (LPR).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro