Marţi, 16 aprilie 2024 - 3:26:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O franţuzoaică dă Guvernul în judecată pentru că nu i-a împiedicat fiul minor să plece la jihad


10 iunie 2015

O mamă cere Guvernului francez despăgubiri în valoare de 110.000 de euro pentru că nu a reuşit să-i oprească fiul să plece la jihad în Orientul Mijlociu, relatează portalul TheLocal.fr.

Femeia a chemat marţi Executivul în instanţă pentru că nu a reuşit să-l oprească pe fiul ei, un adolescent, să se alăture jihadiştilor în Siria.

Băiatul, identificat drept "B", avea 16 ani atunci când a plecat, împreună cu alte trei persoane, din oraşul Nisa (sud-est), pe 27 decembrie 2013, fără să-şi avertizeze familia.

Băiatul, care s-a convertit recent la islam, a călătorit până în Turcia cu un avion, după care şi-a continuat drumul către Siria. Mama lui, care a vorbit recent cu el la telefon, afirmă că acesta se află în continuare în Siria.

Avocata familiei, Samia Maktouf, a declarat că Turcia este "răscunoscută ca rută către Siria".

"Poliţia a comis o eroare gravă... în legătură cu acest minor neînsoţit care avea doar un bilet dus către Turcia şi nu avea bagaje", a declarat Maktouf.

Mama băiatului cere despăgubiri în valoare de 110.000 de euro de la Guvern pentru ea şi ceilalţi trei copii ai săi.

"Nu ne interesează banii, ci vrem să se ştie că a fost comisă o greşeală. Plecarea minorilor la jihad trebuie să înceteze", a spus Maktouf.

Ministerul de Interne a trimis familiei o scrisoare în care afirmă că nu este responsabil, având în vedere că băiatul nu era anchetat şi nu exista o bază legală prin care să fie împiedicat să plece.

Franţa are cea mai mare comunitate musulmană din Europa şi a furnizat cei mai mulţi luptători străini jihadului în Orientul Mijlociu. Parisul estimează că aproximativ 500 de cetăţeni sau rezidenţi francezi participă, în prezent, la războiul din Siria.

Mai mulţi minori au fost opriţi anul trecut să se alăture jihadului, însă, de obicei, în urma unor informaţii provenind de la familiile lor.

Parisul a adoptat recent măsuri care-i permit să confişte cărţi de identitate şi paşapoarte ale unor prsoane suspectate că încearcă să se alăture jihadului.

Mama lui "B" a declarat că a aflat despre intenţia băiatului cu doar câteva zile înainte ca acesta să dispară.

Ea a anunţat poliţia după 24 de ore de la dispariţia băiatului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro