Joi, 28 martie 2024 - 5:47:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autorităţile ungare deschid un nou centru de detenţie pentru imigranţi ilegali în sudul ţării


28 iunie 2015

Serviciile de imigraţie din Ungaria au deschis un nou centru de detenţie pentru imigranţi în apropiere de Kiskunhalas, în sudul ţării.

Corturile au fost ridicate sâmbătă dimineaţă într-o fostă cazarmă şi vor putea găzdui aproximativ 1.000 de imigranţi, care sunt arestaţi pentru 24 de ore pentru intrare ilegală în ţară.

În acest centru, imigranţii vor fi înregistraţi şi autorităţile vor decide dacă pot depune cerere de azil sau dacă vor lansa proceduri în justiţie împotriva lor.

Poliţia a anunţat că 1.087 de imigranţi ilegali, inclusiv 159 de copii, au fost opriţi la graniţa Ungariei cu Serbia vineri.

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a declarat vineri, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia Szazadveg, că ar trebui să fie primiţi imigranţii care fug de războaie şi persecuţii, dar nu şi imigranţii economici clandestini.

Potrivit lui Pinter, rămâne la latitudinea statelor membre UE dacă acceptă sau nu să primească imigranţi economici clandestini.

De asemenea, ministrul ungar de Interne a criticat Bulgaria şi Grecia pentru felul în care tratează problema imigranţilor care vin pe uscat prin Turcia. El a denunţat faptul că aceşti imigranţi nu sunt înregistraţi la intrarea în Uniunea Europeană, adică în Bulgaria şi Grecia, şi, prin urmare, cele două ţări nu îşi îndeplinesc angajamentele asumate în Tratatul de la Dublin.

Această situaţie a determinat Ungaria să decidă ridicarea unui gard la graniţa cu Serbia, pentru a-şi asigura protecţia, a subliniat Sandor Pinter.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro