Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:54:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Boko Haram a ucis 100 de oameni într-un atac


3 iulie 2015

O sută de persoane au fost ucise într-un atac comis de presupuşi membri ai grupării islamiste Boko Haram în satul Kukawa, în apropiere de lacul Ciad, în nord-estul Nigeriei, au afirmat martori, potrivit AFP.

Atacul a avut loc miercuri după-amiază, când circa 50 de bărbaţi înarmaţi suspectaţi a fi membri ai grupării islamiste Boko Haram au deschis focul asupra credincioşilor care se rugau în moschei din sat, potrivit unor martori.

"Pot să vă asigur că atacatorii au ucis cel puţin 97 de persoane", a declarat un martor, care a precizat că a numărat cadavrele. Kwantami Amodu, un pescar din sat, a spus la rândul său că a numărat 97 de cadavre.

Potrivit unui al treilea martor, Babami Alhaji Kolo, "teroriştii au atacat mai întâi credincioşi musulmani care se aflau la rugăciune în mai multe moschei". "Au încercuit patru moschei diferite din cartier şi au deschis focul asupra credincioşilor, tineri şi copii în cea mai mare parte", a adăugat el.

"Unii dintre terorişti au rămas pentru a arde cadavrele, iar alţii s-au îndreptat spre mai multe case şi au început să tragă în toate direcţiile asupra femeilor care pregăteau masa", a mai spus martorul citat, scrie agerpres.ro

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro