Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:51:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aviaţia militară turcă bombardează rebeli kurzi din PKK aflaţi în Irak


25 iulie 2015

Avioane ale armatei turce au bombardat vineri seară poziţii militare deţinute de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în Irakul vecin, a anunţat un purtător de cuvânt al PKK, potrivit AFP.
 
"În jurul orei 23.00 (20.00 GMT), vineri seară, avioane militare turce au început să bombardeze poziţiile noastre din apropiere de graniţă, însoţite de importante tiruri de artilerie", a declarat acest purtător de cuvânt, Bakhtiar Dogan.

Loviturile au vizat poziţii ale PKK în munţii din nordul provinciei Dohuk, situată în regiunea autonomă Kurdistan din Irak, a adăugat sursa amintită.

Interzis în Turcia, PKK dispune de mai multe tabere de antrenament în provincia Dohuk, aflată, de asemenea, la graniţa cu regiunile kurde din Siria.

Purtătorul de cuvânt al PKK a mai afirmat că avioanele turce au survolat fără să bombardeze munţii Qandil, o zonă la nord de capitala Kurdistanului irakian, Erbil, utilizată ca refugiu de conducerea politică a partidului.

Bombardamentele Turciei în Irak contra PKK au avut loc în aceeaşi zi cu primele operaţiuni ale armatei turce împotriva grupării Statul Islamic în Siria.

La patru zile după sângerosul atentat sinucigaş atribuit SI care a vizat oraşul de graniţă Suruç (sud), avioane de luptă F-16 ale armatei aerului a Turciei au bombardat la primele ore ale dimineţii şi în cursul serii ţinte ale organizaţiei jihadiste aflate pe teritoriul sirian.

Aceste prime raiduri aeriene ordonate de Ankara marchează o schimbare în politica siriană a guvernului islamist-conservator turc, multă vreme acuzat că ignoră sau chiar încurajează organizaţiile radicale care luptă împotriva regimului de la Damasc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro