Vineri, 29 martie 2024 - 2:58:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cele mai sângeroase atentate comise de Statul Islamic


25 iulie 2015

Peste 30 de oameni au fost ucişi  la graniţa Turciei cu Siria într-un atentat cu bombă în oraşul Suruc orchestrat de Statul Islamic.

Atacul terorist, comis de o femeie-kamikaze din cadrul grupării Statului Islamic, a vizat un grup de tineri activişti turci care doreau să ajute la reconstrucţia oraşului Kobane, din Siria.

Atentatul a avut loc la Suruc, oraşul vecin de peste graniţă al Kobane, localitate siriană recucerită de kurzi din mâinile luptătorilor Statului Islamic, în ianuarie.

Autorităţile turce au răspuns imediat. „Suntem în faţa unui act terorist. Avem voinţa de a-i găsi şi pedepsi pe cei responsabili. Vom lua măsurile necesare împotriva Statului Islamic”, a precizat premierul Ahmet Davutoglu.

Manifestaţii de amploare au avut loc în mai multe oraşe importante din Turcia, printre care Istanbul şi Ankara, în urma atacului, mulţi dintre cei prezenţi condamnând abordarea relaxată a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în faţa amennţării pe care o reprezintă gruparea teroristă Statul Islamic.

„În numele poporului meu, îi blestem şi îi condamn pe autorii acestei brutalităţi”, a declarat imediat după atac preşedintele turc, aflat într-o vizită în Cipru.

Statul Islamic, o organizaţie care controlează o mare parte din Siria şi Irak, şi-a extins teritoriul prin atacuri teroriste. Gruparea sunită are sub stăpânire peste 10 milioane de oameni

În primele luni ale anului 2012, peste 150 de oameni şi-au pierdut viaţa şi câteva sute au fost rănite în câteva atacuri cu bombă în capitala irakiană Bagdad.

ISIS a revenit recent la tactica atacurilor teroriste, detonând mai multe maşini pline cu explozibil în Bagdad (cel puţin 35 de morţi) în luna mai.

Tot în mai 2015, un atacator sinucigaş a detonat o bombă într-o moschee şiită din satul saudit al-Qadeeh, iar 21 de oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi.

Statul Islamic duce un război de purificare religioasă în zona pe care o controlează. Creştinii au fost alungaţi, iar şiiţii sunt, de cele mai multe ori, victimele unor execuţii sumare. Mii de oameni au fost ucişi de organizaţia teroristă împotriva căreia luptă, în prezent, peste 60 de ţări.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro