Marţi, 23 aprilie 2024 - 6:33:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cutremur puternic în Indonezia


28 iulie 2015

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7, a avut loc marţi dimineaţa în provincia indoneziană Papua (est), potrivit unor seismologi de la Institutul american de geofizică USGS, şi a provocat panică în rândul populaţiei din regiune, informează AFP, potrivit Mediafax.
 
Seismul, care nu a declanşat nicio alertă de tsunami, a avut loc pe uscat. Agenţia indoneziană pentru managementul dezastrelor a anunţat că, imediat după cutremur, nu au fost raportate victime sau pagube.
 
Cutremurul a avut loc la ora locală 6.41 (0.41, ora României), la aproximativ 250 de kilometri vest de Jayapura, capitala provinciei, la o adâncime de 52 de kilometri, potrivit USGS.
"Seismul a fost resimţit foarte puternic timp de patru secunde", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene. "Locuitorii au intrat în panică şi au ieşit din case", a adăugat el.
 
El a spus că nu existau raportări iniţiale despre pagube, dar a adăugat că regiunea din zona epicentului, în estul extrem al Indoneziei, este greu accesibilă şi că se colectau date în continuare.
 
Potrivit site-ului Earthquake-Report monitoring, în zonă se află "lanţuri muntoase abrupte, iar vegetaţia este tropicală, ceea ce înseamnă că riscul unor alunecări de teren este real".
 
Indonezia se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care plăci tectonice intră în coliziune şi provoacă o activitate seismică şi vulcanică frecventă.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro