Joi, 28 martie 2024 - 10:25:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O turistă s-a accidentat grav în Munţii Retezat


9 august 2015

O turistă de 46 de ani care s-a accidentat în urma unei căzături pe un traseu montan din Munţii Retezat, suferind o fractură deschisă la un picior şi o entorsă la celălalt, a fost salvată de jandarmii montani şi salvamontiştii hunedoreni şi transportată cu elicopterul la un spital din Timişoara, informează Mediafax.
       
"Salvamontiştii s-au întâlnit în zona Piule cu o femeie care urca singură pe munte. Aceasta îşi parcase maşina în zona Cheile Buţii, de unde a continuat deplasarea pe traseele marcate. Salvamontiştii i-au recomandat femeii să nu se aventureze singură pe munte deoarece vremea era nefavorabilă deplasărilor pe traseele montane din acea zonă şi să se întoarcă la locul în care aceasta avea parcat autovehiculul proprietate personală. În urma celor prezentate anterior, a doua zi (svineri - n.r.), salvamontiştii s-au autosesizat cu privire la dispariţia femeii, deoarece autovehiculul acesteia era încă parcat în zona Cheile Buţii, în acelaşi loc în care era în ziua precedentă", a explicat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Andrada Pop.

PUBLICITATE
 

La solicitarea Serviciului Public Salvamont Hunedoara, jandarmii montani de la posturile din Câmpu lui Neag şi Straja, au intervenit alături de salvamontişti pentru căutarea femeii.
   
"În zona Vârfului Pleşa a fost auzit un strigăt de ajutor venind dispre Scocul Urzicanului, loc în care salvatorii montani au găsit-o pe femeie. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor, deoarece avea fractură deschisă la piciorul stâng şi entorsă la piciorul drept. Femeia era conştientă, însă puţin deshidratată", a mai declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.
   
Potrivit acestuia, jandarmii montani şi salvamontiştii au transportat femeia pe o targa până la Câmpul Mielului, pe DN 66A, de unde, a fost preluată de un elicopter şi transportată la un spital din Timişoara.
   
Femeia le-a declarat salvatorilor montani că din cauza ploii torenţiale şi a fulgerelor a rătăcit traseul montan marcat şi a ajuns într-o vale abruptă, în zona Scocul Urzicarului, unde a căzut.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro