Marţi, 19 martie 2024 - 7:44:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii NU au fost implicaţi. Cine sunt cei 4 bărbaţi arestaţi în cazul camionului cu 71 de cadavre


29 august 2015

Deşi iniţial se anunţase că şi un român face parte din reţeaua de traficanţi de persoane responsabilă de moartea a 71 de persoane într-un camion, ancheta ungaro-austriacă a arătat că niciun conaţional nu a fost implicat în această tragedie, una dintre cele mai mari din istoria recentă a Austriei.

71 de cadavre au fost descoperite, joi, într-un camion abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria. Ancheta a început imediat, iar un zvon pornit de la o declaraţie a unui oficial ungar a determinat presa să relateze că şi un român ar fi implicat în reţeaua de trafic de persoane responsabilă pentru tragedie.

Ancheta oficială ungaro-austriacă a arătat însă că în reţea ar fi implicate persoane din Bulgaria şi Ungaria, relatează AFP. Purtătorul de cuvânt al poliţiei austriece a declarat că, pentru moment, patru bărbaţi au fost arestaţi. Proprietarul camionului şi cei doi şoferi sunt toţi cetăţeni bulgari, primul având origine libaneză. Al patrulea arestat este un cetăţean afgan.

Cei patru vor fi judecaţi în Ungaria.

Printre cele 71 de persoane – cel mai probabil, imigranţi sirieni – se aflau 59 de bărbaţi, 8 femei şi 4 copii. Cauza exactă a morţii celor 71 nu a fost stabilită încă, însă, cel mai probabil, refugiaţii au murit asfixiaţi.

Ungaria urmează să finalizeze, la 31 august, un gard de sârmă ghimpată înalt de patru metri, pentru a împiedica imigranţii să pătrundă ilegal pe teritoriul său. Măsura guvernului de la Budapesta, îndelung criticată de oficiali ai UE, ar putea conduce şi la o dezvoltare a reţelelor de trafic de persoane, deoarece imigranţii vor socoti că ultima lor şansă de a ajunge într-un stat dezvoltat al UE este să apeleze la aceşti infractori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro