Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:49:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aurescu: România îşi menţine dorinţa de a intra în spaţiul Schengen care trebuie să reziste presiunii deosebite


20 septembrie 2015

România îşi menţine dorinţa de a intra în spaţiul Schengen, care "trebuie să reziste" în actualul context în care "este supus unei presiuni deosebite", a declarat  ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

"Ne menţinem evident dorinţa de a intra în spaţiul Schengen şi cred că este important ca de fiecare dată să reiterăm că suntem pregătiţi pentru acest lucru. Sigur că în acest moment spaţiul Schengen este supus unei presiuni deosebite şi vedem cum unele state îşi închid temporar frontierele, introduc controalele la frontierele lor. Va trebui să analizăm împreună în cadrul UE care este viitorul spaţiului Schengen. Însă, din punct de vedere principial, spaţiul Schengen este o realizare excepţională a UE la fel ca şi zona euro. (...) Prin urmare, este extrem de important ca această realizare deosebită să nu fie anulată", a afirmat Aurescu, după consultările pe care le-a avut cu omologul său olandez Bert Koenders, aflat în vizită la Bucureşti.

Ministrul Aurescu a adăugat că România are capacitatea de a consolida securitatea UE din interiorul spaţiului Schengen.

"Credem că spaţiul Schengen trebuie să reziste, dacă este nevoie să fie îmbunătăţit şi suntem în continuare încrezători în faptul că avem capacitatea de a aduce mai multă securitate spaţiului Schengen, de a aduce mai multă securitate Uniunii Europene şi vedem responsabilitatea şi solidaritatea europeană în dublu sens: noi suntem dornici să contribuim la acest efort comun din interiorul spaţiului Schengen atât prin efortul conceptual, cât şi prin cel practic de întărire a securităţii acestui spaţiu", a punctat Aurescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro