Joi, 25 aprilie 2024 - 9:36:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Judecătorul Dan Anton, suspendat din funcţie de CSM după ce a fost arestat


27 octombrie 2015

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a judecătorului Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi, după ce s-a dispus arestarea preventivă a acestuia la propunerea DNA, se arată într-un comunicat al instituţiei, potrivit Agerpres.
 
Curtea de Apel Bucureşti a admis săptămâna trecută propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a judecătorului Dan Anton, acuzat de trafic de influenţă, violarea vieţii private, instigare la abuz în serviciu, şantaj şi dare de mită.
 
În acelaşi dosar, magistraţii au decis arestarea preventivă a grefierei Gabriela Prelipcean de la Judecătoria Iaşi.
 
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de cei doi arestaţi.
 
În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal sub control judiciar Mihaela Juravle, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani; Teodor Haucă, fost senator şi în prezent administrator al unei firme; Marina Moglan, concubina judecătorului Anton (având dublă cetăţenie română şi moldovenească), şi Renato Del Gatto, om de afaceri italian.
 
Totodată, în dosar, sunt urmăriţi penal: Doina Bădică, consilier la Senatul României; Florin Zvîncă, lucrător de poliţie la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costeşti; Carmen Lupuşoru, medic neurologie psihiatrică pediatrică la Spitalul Socola şi Ion Popuşoi, agent de pază.
 
Potrivit DNA, în anul 2014, urmare a faptului că Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unei persoane cu cetăţenie română şi moldovenească, pentru contrabandă calificată, o rudă a acesteia a apelat la Teodor Haucă pentru a-şi folosi influenţa asupra unor magistraţi din CA Iaşi în vederea soluţionării favorabile a dosarului.
 
Procurorii susţin că, în 14 mai 2014, cu ocazia unei întâlniri organizate la un hotel din Iaşi, la care au participat, printre alţii, şi Teodor Haucă şi Dan Anton, acesta din urmă le-a dat asigurări interlocutorilor săi că poate interveni pe lângă cei doi judecători învestiţi cu judecarea cauzei


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro