Vineri, 29 martie 2024 - 12:36:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Judecătoarea Geanina Terceanu, Ioan şi Victor Becali, prezentaţi la CAB pentru arestare preventivă


20 noiembrie 2015

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că judecătoarea Geanina Terceanu, reţinută pentru că a luat mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, va fi prezentată vineri, alături de foştii impresari Ioan şi Victor Becali, Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului Bucureşti este acuzată de luare de mită, iar foştii impresari sportivi Ioan şi Victor Becali de dare de mită.

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită şi Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal ‘Dinamo’, la data faptei.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei, în 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluţionare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Cristian Borcea, Ioan şi Victor Becali, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi de evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968—’fapta nu există’.

„Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că — pentru a pronunţa această soluţie de achitare — Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 şi până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe”, susţin procurorii.

DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti iar inculpaţii condamnaţi la pedepse privative de libertate.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro