Vineri, 29 martie 2024 - 9:35:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul Reşiţei, pus sub urmărire penală de DNA, pentru luare de mită


21 noiembrie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva primarului Reşiţei, Mihai Stepănescu, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.

El a fost reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat magistraţilor Tribunalului Timiş cu propunerea, din partea procurorilor, de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat de presă al DNA, remis vineri .

Potrivit sursei citate, în Ordonanţa procurorilor se arată că în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, „inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşita, a pretins şi primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la un om de afaceri, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii în mod discreţionar a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă”.

Conform procurorilor, Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, primarul reşiţean a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa, valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în municipiul Reşiţa, fiind de 214.954 de lei, susţine DNA.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, iar procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informatii Caraş-Severin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro