Marţi, 19 martie 2024 - 3:58:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Auchan a retras de la comercializare produsele lactate Brădet


2 martie 2016

"După ce informaţiile au apărut public, Auchan a decis să retragă încă de luni toate produsele din sortimentaţie de la furnizorul Brădet, fără ca această măsură să fi fost solicitată de autorităţi. Vă reamintim, însă, că din declaraţiile transmise de domnul Daniel Lupu, director DSV Argeş, lotul cu probleme nu s-a regăsit în hipermarketuri", se menţionează într-un comunicat al Auchan, remis marţi AGERPRES.

Inspectorii veterinari au identificat prezenţa bacteriei E-coli în probe prelevate dintr-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş şi în probe de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii, potrivit rezultatelor parţiale anunţate luni de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA a dispus sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situaţiei şi efectuarea dezinfecţiei în această secţie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi a suprafeţelor de lucru. Dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizării.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş — şi anume o tulpină de E-coli. El a recomandat ca alimentele să se achiziţioneze din surse autorizate, ambalate corespunzător, iar produsele din carne să aibă autorizaţie sanitar-veterinară.

Totodată, ministrul a subliniat importanţa spălării corespunzătoare a fructelor şi legumelor, tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Trei copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic au decedat în ultimele trei săptămâni. În prezent, pe Secţia de Nefrologie a Spitalului ''Marie Curie'' sunt internaţi patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, unul dintre aceştia fiind în stare gravă.
 

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro