Joi, 25 aprilie 2024 - 1:58:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Florian Walter, arestat preventiv


7 martie 2016

Florian Walter, adus în ţară sâmbătă seară din Emiratele Arabe Unite, a fost arestat preventiv, duminică, Tribunalul Prahova.

Astfel, magistraţii au confirmat arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia, dispunând executarea mandatului de arestare emis pe numele său pe 15 mai 2015.

Avocata lui Florian Walter, Lucia Muşat, a declarat că a contestat decizia instanţei, acţiunea urmând a fi soluţionată de Curtea de Apel Ploieşti, potrivit Agerpres.

Aceasta a precizat că, la momentul declanşării urmăririi penale împotriva lui Walter, acesta se afla în concediu în afara ţării şi s-a predat autorităţilor din Dubai când a aflat că pe numele său a fost emis mandat de arestare în lipsă.

"A fost în concediu, apoi s-a transferat la Dubai, acolo a aflat de existenţa urmăririi penale. Acolo se afla şi s-a predat organelor de acolo. (...) La aflarea mandatului de arestare în lipsă în ţara în care se afla la acel moment, s-a predat. A fost pus sub control judiciar de Procuratura din Dubai cu plata unei cauţiuni pentru a-şi formula apărări în dosarul de urmărire penală. Pentru că era din ce în ce mai greu să colaborăm de la distanţă, a depus eforturi proprii pentru a se întoarce de bună voie şi nesilit de nimeni în ţară, procedurile de extrădare în Dubai durând câţiva ani de zile şi interesul anchetei este să fie prezent pentru a formula apărările", a declarat avocatul.

Dosarul omului de afaceri Florian Walter care a fost disjuns de DIICOT Ploieşti din dosarul Romprest a fost preluat de DNA, structura centrală, şi conexat la o altă cauză instrumentată de procurorii de aici, au declarat, sâmbătă, surse judiciare citate de Agerpres.

Acesta a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai 2015, iar IGPR a anunţat ulterior că el a fost localizat în Emiratele Arabe Unite şi că autorităţile au demarat procedurile în vederea extrădării sale în România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro