Vineri, 29 martie 2024 - 7:11:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alerte teroriste de înalt nivel în Franţa şi în Belgia


15 iunie 2016

Premierul francez avertizează asupra unor noi atacuri teroriste. Forţele de ordine sunt sub presiune, atât din cauza campionatului european de fotbal, cât şi a asasinării unui poliţist şi a partenerei sale. Momente de reculegere au avut loc la secţia unde lucra ofiţerul şi în mai multe regiuni din Franţa.

Autorul atacului, Larossi Abbala, se baricadase în locuinţa victimelor şi a fost ucis într-un asalt al forţelor speciale franceze. S-a născut în Franţa, dar avea origini marocane. În 2013, a fost condamnat pentru participare la o reţea care recruta şi trimitea jihadişti în Pakistan. Înainte de a muri, teroristul a postat pe o reţea de socializare un apel la noi atacuri.

Facebook a anunţat că va coopera cu autorităţile în ancheta privind uciderea poliţistului şi a partenerei sale.

Franţa a prelungit de câteva ori starea de urgenţă după atentatele din noiembrie de la Paris. În această perioadă, sunt mobilizaţi 90.000 de poliţişti, jandarmi, trupe speciale şi militari atât în scop antiterorist, cât şi pentru contracararea actelor de huliganism de la Euro 2016.

Şi în Belgia este alertă antiteroristă, după ce la Centrul de Criză au ajuns informaţii că jihadisti ai Statului Islamic ar fi părăsit Siria acum o săptămână pentru a se deplasa, înarmaţi, spre Europa.

Sursa: TVR


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro