Joi, 28 martie 2024 - 1:49:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bilanţul seismului din Italia a crescut la 120 de morţi


24 august 2016

Premierul italian Matteo Renzi a anunţat miercuri seara că bilanţul cutremurului din Umbria a ajuns la 120 de morţi, transmite Sky News. Protecţia Civilă din Italia a anunţat anterior un bilanţ oficial de 80 de morţi.

"Cel puţin 120 de vieţi au fost pierdute până acum, iar bilanţul nu este definitiv", a spus preşedintele Consiliului italian.

"Răniţii şi bolnavii care au fost conduşi de la Amatrice şi Accumoli cu elicoptere şi ambulanţe sunt 368 la număr", a precizat Renzi.

Centrul european de seismologie la Marea Mediterană a anunţat că epicentrul seismului a fost localizat la nord-est de Roma, lângă Norcia, în Umbria, iar Institutul american de geofizică USGS a anunţat că acesta a avut magnitudinea de 6,2.

Un român a murit, doi au fost răniţi şi alţi nouă au fost daţi dispăruţi de către aparţinători în urma cutremurului ce a avut loc miercuri în Italia, a anunţat miercuri seara Ministerul Afacerilor Externe.

”Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz”, a anunţat MAE.

Alte două persoane de cetăţenie română au fost identificate printre răniţi şi au fost spitalizate. ”Un număr de nouă cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători”, precizează ministerul.

Misiunea diplomatică română se află permanent în legătură cu autorităţile italiene şi a trimis la faţa locului două echipe consulare mobile (una de la ambasada României la Roma şi celalată de la consulatul general al României la Bologna), care încearcă să afle date despre alţi români care se află în zona seismului.

Un cutremur puternic a distrus miercuri dimineaţă mai multe sate din zona muntoasă din centrul Italiei, provocând moartea a cel puţin 73 de persoane, în timp ce alte sute sunt rănite sau prinse încă sub dărâmături, iar mii au rămas fără adăpost, relatează AFP.

Nenumărate clădiri au fost distruse în totalitate în apropiere de epicentrul seismului ce a avut o magnitudine cuprinsă între 6 şi 6,2.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro